Mietteitä maailman menosta

Olen kirjoitellut jonkin verran mietteitäni eri asioista muistiinpanoiksi Facebook -profiiliini. Se on ollut hyvä tapa ennenkuin olen saanut käyttööni mahdollisuuden näihin omiin blogiteksteihin.

Tässä joitakin poimintoja noista mietteistä linkkien muodossa:

Miltä tuoksuu suomalainen kesä? Mietteitä ja ajateltavaa omiin matkailuvalintoihin. (15.4.2016) Miltä tuoksuu suomalainen kesä?

Prosentti tieteelle. Pitääkö yliopistojen ja korkeakoulujen tuottaa innovaatioita vai olisiko se sittenkin elinkeinoelämän tehtävä? Uudistumishakuiset ja innovatiiviset yritykset käyttävät ulkopuolista osaamista kehittymiseensä ja näyttävät sen myös asiakkailleen. (6.4.2016) Prosentti tieteelle

Mitä rahan jälkeen tai ilman sitä? Meidän ajattelumallimme mukaan eri tuotannontekijöitä tarvitaan hyödykkeiden ja siten materiaalisen hyvinvoinnin aikaan saamiseksi. Tämä malli perustuu yli satavuotiaaseen teolliseen perinteeseen. Onkohan se vielä oikea malli? Mitkä ovat nykyiset kriittiset tuotannontekijät ja osaammeko tasapainottaa niitä oikein? (27.12.2015) Mitä rahan jälkeen tai ilman sitä?

Keksitään hyvinvointi ja sitä tukeva yhteiskunnan systeemi uusiksi – vanha ei toimi enää!. Vähän syvällisempää ja monipolvisempaa pohdintaa muutoksista ja meidän vastuustamme niiden suhteen. Ihmiset ovat kateissa kun vanhat mallit eivät tunnu enää toimivan. Mitä siis voimme tehdä uuden mallin rakentamiseksi? (1.9.2015) Keksitään hyvinvointi ja sitä tukeva yhteiskunnan systeemi uusiksi – vanha ei toimi enää.

Julkisen kulutuksen lisääminen ei kasvata talouden aktiivisuutta kuten ennen. Tarvitsisimme talouden häiriötiloihin oikaisukeinoja. Valitettavasti kaikki vanhat opit eivät enää päde. Niistä ei tulekaan apua tilanteeseen. Miksi? Siihen on varsin perusteltuja syitä. Meidän pitää vain tiedostaa ne ja osata reagoida sen mukaisesti. (27.1.2015) Julkisen kulutuksen lisääminen ei kasvata talouden aktiivisuutta kuten ennen.

Matkailu valtiontalouden kohentajana. Matkailutase kertoo siitä, kuinka paljon lapioimme rahaa ulos omasta hyvinvoinnistamme matkailu muodossa. Se on tällä hetkellä miljardeissa euroissa vuositasolla. Miksi säästämme mieluummin julkisista palveluista ja ihmisten eduista nipistämällä kuin omilla valinnoilla? Asiaa ja linkkejä mukana. (12.8.2014) Matkailu valtiontalouden kohentajana.

Miten kasvuyritys lähtee liikkeelle? Muistiinpanossa yritän herätellä ajatuksia paljon puhutusta Viron mallista. Miksi Viroon syntyy niin paljon yrityksiä ja Suomeen vähemmän? On olemassa moniakin syitä, mutta tässä pohdin jotakin näkökulmaa omaan kokemukseen pohjautuen, erityisesti kansainväliseen kasvuun tähtäävän yrityksen näkökulmasta. (24.2.2014) Miten kasvuyritys lähtee liikkeelle?

Rakennemuutos kantapään kautta. Vaikka tämä alkaa olla jo iäkäs muistiinpano, pitää oikeastaan ihmetellä miksi se voi edelleen olla ajankohtainen? (17.9.2013) Rakennemuutos kantapään kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *